torsdag 27. oktober 2011

Ei lang økt

Tilbragte 2 dager i ørneskjulet litt utafor Tromsø. Den første kom det ingen ørn innom. Så kun en og det var på lang avstand. Langt fra første gangen det ikke kommer ned ørn i år. Velger ikke å kalle det for bomtur uansett. Har stor glede av å sitte i skjulet uansett,tror spenningen med at det "kanskje" kommer noe,er en viktig faktor. Ikke minst er stillheten,roen,elvebruset,lyden av småfugler,kråker,ravn osv verdt turen .
Den andre dagen er ørna på plass fra morgen til kveld. 3 voksne fugler nede samtidig på åtet og det i svært varierende lysforhold. Blir ingen spektakulære bilder,men det betyr mindre. Bare gleden ved å beskue disse prektige rovfuglene på nært hold holder lenge for meg...
21 kommentarer:

 1. Flott lys da og ikke minst spenning. Har sett mye havørnbilder de siste årene men det beste er enda ikke tatt. Hva med å kontakte en dekoratør å pynte opp kullisene med f.eks strå ? Så vil gullbildene strømme inn tenker jeg.

  SvarSlett
 2. Spennende med Ørnefotografering. Jeg satt i sjulet hos Terje Sylte i to døgn uten å se noe annet en kråker. Må si at det også var spennende. (noe irriterende med to mennesker i sjulet, som mulig var årsaken til at ikke ørna kom)Ser på dine bilder og faktisk så liker jeg bilde av Ravnen best.Fint lys i bilde nr to.

  SvarSlett
 3. Härliga bilder, och bilden med lång slutartid är fantastisk!

  SvarSlett
 4. Flotte bilder, det er mange opplevelser en kan se når en sitter i kamuflasjen. Detaljer som en kanskje ikke legger merke til, ved andre anledninger.
  Spennende å følge ørne prosjektet på bloggen.

  SvarSlett
 5. Det er alltid spennende å sitte i skjul. Man vet jo aldri hva som vil skje. Likte godt ravn nr to.

  SvarSlett
 6. Ja dette er skikkelig artig og spennende å oppleve og gode bilder blir en fin bonus :) Hyggelig at du lykkes både med nytelsen og bildene!

  Som Kai så likte jeg også godt ravnebildet i flukt :)

  SvarSlett
 7. Hei!

  Flotte bilder ble det jo. Bilde nummer to likte jeg best!

  Kjekt å følge bloggen din!

  mvh Knut Egil

  SvarSlett
 8. Skjønner deg godt, det er en spesiell følelse å se på disse fuglene. Synes lyset gjorde seg på det andre ørnebildet og den panorerte kråka.

  Kåre

  SvarSlett
 9. fantastiske fugler, forstår godt at du bruker tid på dette, ørna kom og bilder ble det, må være stort å oppleve disse fantastiske fuglene så tett på, flott blogg

  SvarSlett
 10. Enig i at bare det å sitte å vente kan være spennende. Sitte å lytte etter vingeslag og varselrop fra småfuglene. Begge de første ørnebildene var flotte men synes at ravnen toppet disse.

  SvarSlett
 11. Hei Ketil
  Gleder meg til å se hvordan det går utover vinteren!
  Mvh. Kai Edvard

  SvarSlett
 12. Imponerende flotte bilder. God helg Ketil
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 13. Flotte bilder av både ørn, ravn og kråke :)

  SvarSlett
 14. Hei Ketil

  Er enig med deg i at bare det å være der å ha spenningen lytte, eller for den sakskyld tenke eller ikke tenke er den reneste meditasjon. Men med tolmodighet så kommer det heldigvis resultater og etterhvert å lyse på nr2 likte jeg veldig godt.
  Håper på kaldere vær så jeg får kommet igang selv i ny camoflasje.
  Ha fortsatt fine dager i skjulet og fotohøst fremover.

  Mvh Rune

  SvarSlett
 15. Det er bare herlig å sitte i skjulet å vente på hva som kan komme til å skje. Tiden bare går... Synes bilde nummer to var herlig. Så fine fargetoner og komposisjonen var flott. Den bare sier at han er kongen!!! Flotte bilder. Gleder meg til å se flere bilder fra skjulet!

  SvarSlett
 16. Hei igjen!

  Hiv deg på et fly å bli med da vel ???

  Nei, jeg er slett ingen racer på bildebehandling, og har lenge ventet på en mulighet til å få med meg et sånn kurs. Men når sjansen endelig byr seg, så er det for få påmeldte, så det spørs om det blir noe. Mangler kun to, men fristen går ut i dag. Sukk!

  Ha en flott uke! :)

  SvarSlett
 17. Takker så mye for alle kommentarer.
  Ble overraskende mange på dette blogginnlegget,men det er jo bare hyggelig.

  ketil

  SvarSlett
 18. Fantastisk flotte bilder fra ørneskjulet, sikkert en stor opplevelse som jeg enda ikke har opplevd. Teknisk gode bilder alle.

  Ottar

  SvarSlett
 19. Veldig mye god foto her, og i dine tidligere innlegg! Naturen er virkelig herlig!

  SvarSlett
 20. Ikke alltid nøyvendig med perfekte bilder. Å nyte de uten å feste øynene ti kamera må være noe helt annet. Ønsker at jeg kunne gjørt det en gang i nærmeste framtid.

  duy

  SvarSlett