lørdag 2. oktober 2010

Mindre aktivitet på skjulplassen

Gårsdagen ble tilbringt i skjulet i lag med Robin J fra Narvik. Nydelig vær og gode lysforhold fikk fram de fine fargene som er nå senhøstes.
Registrer at det er mye mindre ørn innom foringsplassen en tidligere,vet ikke helt hva det skyldes,men det har sikkert sine naturlige grunner. Regner med ørnene har tilgang på nok mat ennå. Slakting av reinsdyr er også kommet i gang,så de har nok bra tilgang der. Strålende vær med solskinn fra skyfri himmel og flere varmegrader er kanskje heller ikke de beste forholdene?
I går hadde vi ørn nede på åtet 4.ganger,totalt i 1.t og 35 min. Men det satt 3-4 ørne i trærne rundt skjulplassen fra 07 på morran til vi dro rundt 17.00 på ettermiddagen. Meldinga fra skjulet i dag,nå kl 13.00: ingen ørn nede på åtet så langt,men flere i trærne på lengre avstand,kun ei ørn i treet nær skjulet og da i kun 10.sek.
Legger ved noen bilder fra gårsdagens økt.
Voksen havørn i behagelig ettermiddagslys.
En av årets unger som prøver å få med seg en liten delikatesse bit.
Tett på den voksne havørna.(Utsnitt,ca 25% av orginalfila)
Mor & datter/far & sønn,hvem vet.

5 kommentarer:

 1. Artig å følge med prosjektet ditt, ørnene kommer nok igjen..mulig det er litt tidlig på året ennå, det er det iallefall her vest, det er knapt nok ravn på åte her hos oss. Men Mårfamilien er meget aktive døgnet rundt og forsyner seg av det som er på åteplassen.

  Per E.

  SvarSlett
 2. Virkelig flott bilder du viser her.
  Stilig der den prøver og ta med rypa.
  Vi får håpe det tar seg opp til neste tur.

  Ruben

  SvarSlett
 3. Takker for kommentarer,alltid hyggelig med noen ord under posta innlegg!
  Har meldt styrtregn til i morgen,så det frister absolutt med en ny tur i skjulet. Både for å sjekke aktiviteten,samt fange ørna i litt ruskevær.

  Ketil O

  SvarSlett
 4. Har sett i bloggen din, og det er noen fantastiske bilder du har! Du får ha lykke til med ruskeværet, for her i Lofoten har det vært "over the topp" vindmessig.. :-)) Hold på hatten!
  Og takk for hyggelig kommentar i bloggen min,setter stor pris på det!
  Oona :-)

  SvarSlett
 5. Hei Ketil!
  Ser at du lykkes med ørn prosjektet.
  Mange flotte ørnbilder du deler med oss her.

  mvh duy

  SvarSlett