mandag 18. oktober 2010

Endelig Kom Vinteren Til Nord-Norge

Har ventet på vinter og snø som den noe yngre garde venter på Julaften. En av snødagene måtte selvsagt tilbringes i skjulet. Her har aktiviteten variert veldig den senere tid. Alt fra 8-10 ørner til kun enkle overflygninger. Hva årsaken til dette er vet ikke jeg. Velger å trøste meg med at det er ville fugler vi har med å gjøre og at det er helt naturlig.
Min snødag i skjulet var imidlertid aktiviteten rimelig bra. Hadde vel 10 ørner innom,7 nede samtidig på åtet. Var mest voksne havørner,et par ungfugler og en svært forsiktig kongeørn. På det meste kunne jeg telle 51 fugler på og rundt åtet,det er ny rekord,men hovedvekten var selvsagt ravn og kråker.
Både tror og håper det kan bli ville tilstander utover vinteren,spesielt når ørna får mindre tilgang på "naturlig" mat. Kanskje vil vi med å fore hele vinteren bidra til at i alle fall et par av årsungene overlever den første kritiske vinteren. Det vil jo være en bonus i seg selv. Drømmen om å få oppleve en stupende ungfugl lever fremdeles i beste velgående:)
På søndag reiser jeg og min yngste datter 3.uker til syden (Lanzarote),når vi er hjemme igjen den 17.Nov er det ikke mange dagene/ukene igjen før alt lyset her oppe er borte. Så det kan hende dette var min sjanse før Jul av ørn på snø. Til de som måtte ha betenkeligheter med min reise til varmere strøk,kan jeg forsikre om:-at når det lukter bacon,ja da trekker jeg bare "skroget" i skyggen.

Litt småknuffing hører med.

Et lite trekløver

Det siste bildet er til min skjulkollega/fotokompis Ruben J.
Du må huske å sende en tanke til sydligere breddegrader når det "koker" som verst foran skjulet:)

3 kommentarer:

 1. Flotte bilde av havørn på snø.
  Synes bilde nr 2 var ekstra bra.
  Du får ha god tur til syden,
  det blir nok mye bedre og ligge i solseng på stranda enn og sitte i et kaldt skjul :)

  SvarSlett
 2. Du er blitt rene ørneeksperten, mange flotte bilder nedover, ikke mange som har så mange fine ørnebilder, kos deg videre utover vinteren, her er det fortsatt helt grønt enn så lenge :))

  SvarSlett
 3. Meget gode ørnebilder. Liker at vi ser snødrevet så godt :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett