mandag 20. september 2010

Spennende Dager I Skjulet

Da er jeg vel hjemme fra årets første del av høstjakta,noe fangst har også havnet i fryseren.
På skjulfronten har det vært  spennende tider med mye ørn innom siden vi startet opp for noen uker siden. Været har variert utrolig mye,alt fra mange plussgrader til noen få kuldegrader. Vi har hatt sol,regn,tåke,overskyet vær osv. Er vel strengt tatt bare snøen vi nå venter på .
Det mest spennende har vært å fulgt med på et voksent havørnpar (bildet) som driver en eller annen form for opptrening av årsungen sin. De siste turene har det vært mye skriking/lokking fra de voksne. Etter en tid kom den unge ørna sirklende over åteplassen,holdt et voldsomt leven. Prøvde flere ganger å sette seg i busken i lag med de voksne,men hadde liksom ikke samme kontroll og mislyktes. For vel en uke siden klarte den å sette seg i tretoppene,men når de voksne fløy ned på åtet og "lokket" videre på den,fikk den ikke til å lande,mulig den ikke turte.
Men mye har skjedd på en uke,her om dagen var det en flinkere flyver,mer selvsikker unge som møtte oss. Først kom en av de voksne og satte seg på sin faste plass i treeet,lokket litt og der kom ungørna selvsikker som bare det og satte seg ved siden av. Kanskje gikk det 1.min før den voksne fløy ned på åtet,trengte kun å lokke en gang,så var ungen også nede. Ikke har det bare vært spennende å følge med på dette,men svært interessant og gledelig.
Full fart bortover et veltet tre,rimelig målbevist gange i retning åtet.
Er blitt en skikkelig tøffing siden forrige møte,de voksne har bare med å skygge banen øyeblikkelig,for her kommer sjefen.
Mett og god .
...vel ikke helt mett,her er får den voksne igjen føle på hvem som er sjefen.
Ungfuglen er i grunn en svært så vakker fugl,minst på høyde med de voksne.
En voksen havørn fra en magisk tåkemorgen. Noen av bildene fra denne morgenen er så langt mine klare favoritter fra skjulplassen. Vet mange ikke har sansen for slike bilder,men den trolske stemninga som tåka bidrar med setter jeg svært,svært høyt.

1 kommentar:

  1. Det ser ut for dere får masse glede av plassen dere har jobbet med..
    ungørna som springer bortover trerota er topp skue.

    monika

    SvarSlett