onsdag 1. september 2010

Foring & opprydding

<><>
<>
<><>
Etter helgas drømmestart i nyskjulet var det klart for noe opprydding på forplassen. Vi gikk inn sent i går ettermiddag før mørket falt på i regn og overskyet vær. Er nok ikke ideelt å gå inn på dette tidspunktet,men det måtte gjøres i noe lys. Beklageligvis satt det en ørn på plassen når vi kom,i tillegg kom det en mens vi jobbet som var godt i gang med innflygingen (bildet). Får håpe vi ikke forstyrret for mye,men det tror jeg ikke. Fikk i alle fall gjort jobben med å fjerne en del trær,samt rydde opp fjær og pels på plassen. I tillegg satte vi opp en ny "gammel" og stor stubbe vannrett godt i bakkant av åteplassen. Greit å ha litt variasjoner på plassen. Avsluttet med å fore før vi dro. Heretter blir det kun å gå inn etter mørkets frembrudd,det samme gjelder når vi skal forlate åteplassen. Etter gårsdagens forstyrrelser har vi bestemt oss for å ikke gå inn i skjulet før på lørdag,slik at fuglene får mest mulig ro noen dager framover. Skal imidlertid innom i sent i morgen kveld for å fore,da etter mørkets frambrudd. Fjellet dere ser på bildet har vi døpt til ørnefjellet,når måkene "skriker" er det bare å se i retning dette fjellet,det går aldri lang tid fra alarmen går til vi kan se den majestetiske ørna komme seilende. Ny oppdatering på lørdag om det er noe å berette om.

5 kommentarer:

 1. Steike fine bilda du presentere Ketil, regne med at du gjør som du tidligere fortalte mæ og med samme objektiv.

  Keep up the excellent work. :)

  SvarSlett
 2. Spennende prosjekt fra deg og Ruben. Nå venter jeg spent på flere av dette slaget på søndag.
  Med det samme jeg har deg i tale: Fjern ramma rundt teksten og øk tekststørrelsen til 12 eller 13, da blir det mye lettere å lese på sort bakgrunn.
  PS. Jeg er i Tromsø den 20. september.

  SvarSlett
 3. Hei Ketil

  Kjekt å se at det ble en knallstart med skjulet! Hadde nok vært skeptisk selv med å fore på denne årstiden med tanke på lukt å at åte kanskje spasserte avgårde på egen hånd fullt av larver... Med så mye ørn som dere har allerede så får vel ikke fluene tid til å legge egg engang før alt er oppspist.
  Med så stor pågang av fugl alt nå så holder det ikke med en fryseboks med kjøtt dere trenger et fryselager med så mye ørn nå å kanskje mer utover vinteren. Da går det jo fort et helt dyr på 50 til 70 kilo i uka...(en ørn kan fint spise et kilo til dagen)
  Det går nok ei god stund til jeg starter opp med forring ennå så det blir spennende å følge forsettelsen hos dere nå og ikke minst lykke til på lørdag!:-)

  Mvh Rune

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye med en superstart i skjulet!
  Blir spennende å følge med på utviklingen utover høsten og vinteren.

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Gratulerar med det nya gömslet. skall bli spännande att följa detta framöver !

  SvarSlett