mandag 25. juli 2011

Hyggelig møte med rødreven

Natt til søndag kjørte jeg til Beisfjorden rett utafor Narvik. Var invitert på revefotografering av naturfotografen Robin Jenssen. En slik mulighet kunne jeg ikke la gå fra meg,spesielt siden jeg nesten ikke har bilder av rødreven fra før.

Robin har et revekull i nærheten av hjemmet som han jobber med. Var rimelig spent på om noen av revene ville dukke opp. Etter nytrakta kaffe og vafler servert av fruen i huset (smakte forresten fortreffelig) gikk vi ut i skjulene 01.00.
Det regnet skikkelig og tåka lå langt nede i bygda. Ikke de beste forholdene for fotografering. Foreslo for Robin at han kunne låne et av mine Canon hus,slik at han også hadde muligheter til å få bilder. Han avslo høflig,grunnen vites ikke.

Ser rev fra 01.15 og store deler av natten,men det er hovedsakelig på lang avstand. Etter et par timer kommer den første reven på "plassen" og en får fyrt av noen serier. Skikkelig morsomt.
I løpet av natten får vi flere besøk,noen korte og noen lengre. Like morsomt hver gang. Føler meg litt som en unge i godterbutikken.

Endelig letter tåka,skyene forsvinner og morgensola titter gjennom skylagene. Fantastisk lys. Ikke minst har nå også Nikon mannen i naboskjulet muligheter til å ta bilder.
Får på slutten av økta muligheten på noen nærbilder også,slettes ikke verst det.

Klokken 06 er moroa over. Robin går til sengs da han skal i bursdagsfeiring om få timer,jeg tar meg en time i ekornskjulet. Kjenner på kroppen at det hadde vært godt å ligget under dyna. Som den opptimisten jeg er starter jeg på den 3,5 timer lange bilturen til Tromsø. Etter 3 mil må jeg bare kapitulere,det ble denne gangen en 2 timers strekk i bilen. Gudene må vite hvor mange ganger jeg har sovet i bilen,i grøfter,under trær osv de siste årene.

3 kommentarer:

 1. Jeg fotograferte hele natta jeg,med NIKON. Flotte bilder og takk for hyggelig besøk. Robin

  SvarSlett
 2. flotte bilder av reven, flott lys når sola kom frem, herlig serie, det er tydelig den har oppdaget noe interessant til høyre for deg, er det Robin i det andre skjulet kanskje?

  SvarSlett
 3. Takker for kommentarer.

  Robin,er jo klar over at du fotograferte hele natta med Nikon:)
  Er også SMERTELIG klar over at bla isoegenskapene på Nikon er flere hakk bedre en hva Canon kan vise til.
  Blir nok et systembytte på meg om ikke alt for lenge..

  Kolbjørn,er nok ulyden fra naboens kamera som fanger revens oppmerksomhet. Canon fyrer jo av lydløse serier:)

  ketil

  SvarSlett