onsdag 25. mai 2011

Smålom & rypetur

Brukte stort sett hele natt til i dag på jakt etter smålomen. Kvelden startet fint,blikkstille vær nydelig lys og akkurat passe temperatur.
Kan vel fort si at det ikke ble noen stor tur billedmessig sett. Vi har jo prestvannet her i Tromsø,hvor det holder til smått utrolige 8-9 smålompar. Gansker unikt så tett mot sentrum. Nå valgte vi et annet vann,da muligheten der for å få skikkelig lavt kamerastandpunkt er mye bedre. Problemet er at der ikke holder til noen lomer fast:) Men ila av natten stikker de bestandig innom,noe de også gjorde i natt.
Men desverre så lyktes vi ikke å få dem på skikkelig avstand denne gangen.

Været i starten på kvelden var topp,men utover natta ble det surt og kaldt med mye regn. Ikke noe galt i det,kunne blitt fine bilder,hadde bare lomen kommet litt nærmere......

Legger uansett ved to godt cropa bilder som forhåpentligvis viser værforholdene som de var der og da.
Blir nok flere turer etter denne spesielle og vakre fuglen framover.

Greit å kunne kombinere smålom og rypefotografering,de to første bildene av rypa er fra tidlig natt hvor været ennå var bra. Det siste er tatt like før jeg dro hjem 06.30 på morran i regnvær.
Har blitt noen rypebilder på bloggen i det siste og flere vil det nok bli,så får bare noen bli lei rypene om de vil:)


7 kommentarer:

 1. Heisann!

  Spennende bilder av smålommen i regnværet. Fin stemning med regndråpene som treffer vannflaten. Håper de kommer nærmere neste gang.

  Hilsen Svein E.

  SvarSlett
 2. Grait å ha et sted å gå til som er lett å få bilder av lom, liten som stor. Selv har jeg ikke fått noen bra bilder av noen av disse. Lykke til videre i sommer!

  Kåre

  SvarSlett
 3. Synes bilden av smålommen ble fine jeg. Og rypebilder blir jeg ikke lei av. Fine miljøbilder av de også. Bra jobbet! pst! Synes det er viktig å ta bilder av de i all slags vær, vi har nå vel mest stygt vær?

  SvarSlett
 4. Likte smålombildene i regnvær! Artig å se de uten speiling i flatt vann i solopp/nedganglys
  også :-) Flotte bilder i en mer "hverdagslig" setting!
  Rypebildene som vanlig gode.

  Mvh Rune Olsen

  SvarSlett
 5. Knallfine bilder, du er vanvittig dyktig på dette :)

  SvarSlett
 6. Vilken gåva du har som har ett så fint ställe att gå till! Häftiga regnbilder på smålommen! och ripbilderna - kalas !!

  SvarSlett