mandag 30. august 2010

Vanvittige mengder ørn ved skjulet!

Halleluja! Hva skal man si? Jeg og Ruben J startet et skjulprosjekt tidligere i sommer . Brukte lang tid på å finne en egnet plass og rydde området. Skjulet kom tidlig opp. For vel 14.dager siden startet vi forsiktig med foringen. En herremann i Moldetraktene som driver med dette lurte på om det var fluer vi skulle fotografere:) Tidlig ja,men hvorfor ikke prøve.
Har tilbragt 2-3 dager tidligere i skjulet med kun kråker,ravn,skjærer og noen småspurver som resultat. I går da jeg var på jobb tikket det inn med sms,er fra min skjulkollega. De gikk ut på ørn-ørn-hauk-ørn osv. Trodde jeg skulle bli smårar.  I går kveld var det min tur til å gå inn. Trua på ørn og spenningsnivået var rimelig høyt da jeg satte meg til 04.00 i morrest. Før kl 06.00 er det ørn på åteplassen. Slik gikk dagen,hadde totalt 9 havørner nede i løpet av økta. Ikke nok med det,en velvoksen hønsehaukdame har tydeligvis også fattet interesse for plassen. Hun har ikke ennå gått på åte,virker litt engstelig. Kan alle ørnene være årsaken til dette? Hadde i alle fall gleden av å se på henne i ca 10.minutter,da på 2.meters avstand. Satt i en liten grein nesten helt inntil skjulet. Herlige opplevelser alt sammen. Dagen ble komplett da en velvoksen rev kom vandrende innpå åteplassen,den været noe,muligens meg eller sin døde artfrend. Stakk veldig kjapt.
Vi har i alle fall lyktes med prosjektet,har aldri tvilt på det. Men at det skulle gå så fort og at så mange ørner skulle komme innom,hadde jeg aldri drømt om. Vi har nok hatt litt flaks selv om åteplassen er nøye planlagt,ja,ja litt smådyktige har vi kanskje også vært :)
Kråka bare tyvlåner hønsehaukens plass til den blir mere fortrolig. Er en utskjelt fugl,men synes egentlig den er ganske så fotogen.
Noen må vente på tur,slik er det også i dyre/fugleverden. Nå gjenstår noe småopprydding,saging av noen trær osv. Så er skjulet vårt erklært for åpnet.

8 kommentarer:

 1. GRATULERER!
  Dumt det er så langt opp til dere...
  nå kommer høstfarger..
  Lykke til!
  artig da..
  synes du smiler fra øre til øre jeg....hehe

  monika

  SvarSlett
 2. Dette blir moro å følge med på.. må prøve å få til et seminar eller to i Tromsø i vinter ser jeg...hehe...

  SvarSlett
 3. Artig å høre at dere lykkes, også så tidlig da! Tror jeg begynner å fore litt selv også nå etter å ha lest dette ;)

  Mvh
  Per E.

  SvarSlett
 4. Stilig bilde av havørna! Artig at det har blitt liv på plassen. Trur det ikke lenge før hauken også går ned på åte

  Ruben

  SvarSlett
 5. Dette var skikkelig tøffe greier!:) Om det noen gang kunne bli aktuelt å ta med en nybegynner, så melder jeg meg veldig frivillig hehe! Ser frem til flere godbiter framover.

  SvarSlett
 6. Takker for fine kommentarer. Hyggelig at det blir lagt igjen noen ord på bloggen. Er et veldig spennende prosjekt. Nå er det bare å vente på skikkelige høstfarger og deretter snøen.

  ketil

  SvarSlett
 7. Hei!

  Gratulere!
  Flotte Bilder!

  mvh
  Knut Egil Nes

  SvarSlett