lørdag 14. august 2010

En uke på Rolvsøy i begynnelsen av August

Familien brukte en uke på Rolvsøya i begynnelsen av August. Fotografering var ikke høyt prioritert på denne turen. Men noen bilder ble tatt for det.
Jeg og yngstedattera brukte dagene til bla å gå på noen turkasser,vi klarte vel 5 av 7.Ellers ble det noen fine turer etter ørret og røye. Kona stod for at noen kg rød fin kystbær havnet i fryseren,greit å ha til multekremen i juletiden.
To ørretmiddager ble det også. Skjønt den første kan vel kalles for nattmat. Fotokompis Ruben J,hans far,samt to venner av dem tilbragte fire dager ved noen fjellvann på øya. Ørreten som Rubens far stekte til oss var så blodfersk at den ennå hadde krampetrekninger når den ble lagt i panna. Snadder!!
Slik ser den ut. Rød og innbydende står den der. Dette er kvalitetsbær fra kysten.
På Rolvsøya finnes verdens nordligste birøkteri. Damen som driver dette heter Siss Heidi Hansen. Det er ikke bare honning hun produserer. Har bla luksus multer som er premierte og annerkjente. Se  http://www.arktiskedelikatesser.no/ her er en av bikubene hun har plassert ut på øya.
En av fyrlyktene på øya. Var en enorm sterk og fargerik regnbue som omkranset den en ettermiddag etter et gedigent regnskyll. Desverre var det nesten bare minnene igjen før jeg fikk fanget det til brikka.
Mia, min yngste datter. Fra en av fjellturene hvor det å sette navnet vårt i boka var målet. Er godt med en munnfull kvikklunsj når en har nådd målet :)
En hare i miljø kan jeg vel ikke komme utenom når jeg viser litt av det den fantastiske øya jeg vokste opp på har å by på.

4 kommentarer:

 1. Hyggelig lesing og fine bilder :)
  hils turjenta di å si hun er flink!

  monika

  SvarSlett
 2. Hils Mia fra Nynorsktrollet. Blir fasinert av disse flotte øyene der oppe i nord. Gleder meg til våren å ny tur. Har så smått begynt planlegginga men må sjekke ut priser osv før jeg markedsfører workshopen.

  Terje

  SvarSlett
 3. Flotte bilder fra rolvsøya.
  Takk for en fin tur.
  Håper det blir flere turer til rolvsøya.

  Ruben

  SvarSlett
 4. Flott serei fra øya. Meget gode bilder. Fin lesning :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett