torsdag 8. mai 2014

På tur etter måsegg

Fine dager på hytta i Finnmark/Rolvsøya.

Vi fikk noen flotte maidager på hytta. Dagene gikk med til avslapping og  plukking av måsegg.   Minstedattera Mia var en svært så ivrig eggplukker. Dro ut på tur flere ganger om dagen...

Noen bilder fra turen tatt med Nikon 1V2




Valen

Etter hvert fant hun ut at hun ville selge fangsten.  Da ordnet bestefaren en avtale med Karls Fisk & Skalldyr i Tromsø. I går var det ikke en så lite stolt 10 åring som leverte 206 egg til en pris på 11 kr pr.stk. Dermed fikk hun 2266 kr i kontanter.




Snart bare minnene igjen/Valen

Vi fant litt egg over alt,noen ganger i nær tilknytning til vei,hus. 


Gargofjellet

Mens vi andre ganger måtte gå over noen mindre fjell for å finne dem


Gargofjellet

Spor i nysnøen


Lett å finne

Litt merkelig å plukke måsegg under slike forhold. Ikke minst var det lett å se hvor reirene lå. Var bare å gå fra den ene runde barflekken til den andre


Bestefar sin lille sjarmør,Elias. Med sine 5 måneder er han ennå litt for liten til å være med på de lengste turene. Men han fikk da vært med på et par små turer han også.


Smaking

Fikk da smakt på årets måsegg i år også. At det er voldsomt godt vil jeg absolutt ikke påstå. Men 4 egg gikk da ned med ferske rundstykker,kakao og røykalaks.


2 kommentarer:

  1. Fin skildring fra en gamme tradisjon. Husket vi plukket måsegg da jeg var barn, ved hjemstedet til min far på Helgelandskysten. Kan dog ikke huske smaken..

    Knut Børge

    SvarSlett
  2. Det var da godt betalt til en 10åring med næringsvett. Artig innlegg.

    SvarSlett