torsdag 10. mars 2011

Klart for ny skjultur

Driver å pakker litt utstyr før morgendagens økt i skjulet. Spenningsnivået er som vanlig rimelig høyt,det til tross for dårlige resultater på de siste 2-3 turene. Så vidt vi har sett ørna og når den har kommet har den kun sittet timevis i trærne rundt plassen. Vi har foret gjennom hele vinteren og maten har forsvunnet. Har vært en slitsom periode med foring opptil 3 x pr uke,spesielt slitsomt i de mørkeste månedene. Går fort med 3-4 timer pr foringstur. Kan vel trygt si at vintermånedene ikke har svart opp til forventingene etter den fantastiske høsten vi hadde. Da vi tok valget om å fortsette foringen etter den første snøen kom,var vi begge (Ruben J og meg) enige om at vi måtte holde det gående til tidlig vår. Spesielt med tanke på fjorårets ørneunger som muligens var blitt avhengige av å finne lett tilgjengelig mat på plassen. Forhåpentligvis har vi økt sjansen for at i det minste noen av dem har klart seg gjennom vinteren.

Kjører innover 02.30 i natt,bør da være klar i skjulet god tid før det lysner rundt 05.00. Kjenner på kroppen at det skal bli herlig å føle "spenningen" igjen. Kanskje kommer ørna,kanskje kommer den ikke. Uansett,gleden og spenningen med å vente på disse vakre rovfuglene kan ingen ta fra meg.
Når alt kommer til alt er jeg glad for at de ikke kommer på bestilling (som desverre mange tror). Hadde de gjort det,ville mye av sjarmen med dette vært borte.
En liten oppdatering fra økta kommer i morgen,enten det er noe å berette om eller ei.

4 kommentarer:

 1. Lykke til med skjultur!
  Plutselig løsner det igjen!

  SvarSlett
 2. Det gjør det nok sikkert,men dagens tur ble en real bomtur. Så ikke snurten til ørna. Mere merkelig var det kanskje at hverken kråke eller ravn var innom.
  Slik er det,ville fugler kan en ikke bestemme over og bra er det.

  SvarSlett
 3. Hm.. Har du noen tanker om hva som kan være årsaken til dette? Har det skjedd noen endringer i miljøet som kan være grunnen? Uansett, du får håpe dere har holdt liv i ungene gjennom vinteren, og at dere på den måten har bidratt til å holde arten oppe!

  SvarSlett
 4. Vanskelig å si hva som kan være årsaken. Maten forsvinner jo fra plassen og vi ser ukentlig mye ørnespor der.
  Det har nok streifet oss at fuglene er klar over at vi sitter i skjulet. Men har jo vært nøye med lysbruk og ikke fyrt opp i ovnen før etter at det har lysnet skikkelig ute.
  Men vi har jo ikke sittet mer en 3-4 ganger i det nye året. Det holder ikke til å trekke noen konklusjon. Mulig vi bare har vært uheldige,hvem vet.
  Nå nærmer det seg uansett slutten på sesongen,vil fore ut denne mnd,en,så er det slutt fram til vi starter opp på høsten igjen.
  Satser på å få til en skjultur til,så får en bare se. Uansett har det vært en spennende sesong med mye ørn,ikke minst har vi opparbeidet oss mye erfaring for framtidige sesonger. Noe som kan være kjekt å ha,selv om vi ikke skal drive med noe komersielt utleie.

  SvarSlett