mandag 4. februar 2013

En dag med lappugla

I lag med Robin Jenssen dro jeg på en aldri så liten maraton tur. Lite søvn og nærmere 3000 km i bil på få dager kan skremme vannet av de fleste.

Første stopp på turen var leting etter lappugler i lag med Finnature utafor Kajani. Med en dag til rådighet var det mye som skulle klaffe. De første to timene se vi ikke noe,men plutselig lydløst og ut av intet dukker en majestetisk skikkelse opp,lappugla.
Et aldri så lite adrenalinkick!

Denne ugla er ikke samarbeidsvillig og etter snaue 10 minutter flyr den avsted.
Vi kjører rundt i flere timer uten å se tegn til flere. Nå begynner lyset for alvor og forsvinne,innser at det mest sansynlig er kjørt.. Plutselig finner vi to ugler til,den ene av dem har avsluttet jaktingen og drar av sted. Heldigvis er den siste ugla ennå sulten. Det gjelder og komme seg i riktig posisjon,ikke enkelt da uglene kun jakter naturlig. Bommer litt med mitt valg av hvor jeg stiller meg,men får en sjanse når den nådeløst slår til mot en sjanseløs mus,selvsagt velger den og ta musen i skjul bak noe kvist og kvast. Fyrer løs det utstyret er godt for både under jakten og på returen. Heldigvis treffer jeg på noen skudd og er lykkelig for det.

Etter en lynkjapp middag går turen til Sverige og Conny Lundstrøm,her er det kongeørna det skal jaktes på. Noen ord og bilder fra den turen kommer i neste blogginnlegg.


10 kommentarer:

 1. Synes du har fått max ut av situasjonen. Særdeles vanskelig lys på slutten. Kun et dyktig håndverk som redder situasjonen. Gleder meg til bilde av "snekkern"

  SvarSlett
 2. Great shots, and well worth your long journey. Love the snowy landscape. Excuse me writing in English!

  SvarSlett
 3. Hei
  Du har da vært heldig som i det hele tatt fant fugl på så kort tid. God serie av en flott fugl.

  SvarSlett
 4. jøss, imponerende, fantastisk fugl, grattis

  SvarSlett
 5. For en flott fugl dette er, du var heldig som fikk den på brikka. Fine bilder ble det også.

  Ottar

  SvarSlett
 6. flotte bilder men 3000km var drøyt

  SvarSlett
 7. Imponerende fugl, lappugla. Flotte bilder. Godt den dukket opp slik at dere fikk lønn for den lille svippturen i bil:)
  Mvh
  Torbjørn Wingsternes

  SvarSlett
 8. Det er noe eget med lappugle. Synes du fikk god uttelling for turen !! Jeg reiser neste uke. Hva slags brennvidde brukte du ??

  SvarSlett