lørdag 17. desember 2011

Voksen Havørn

D3s/  200-400 mm F.4 Vr.
400mm F.4  1/30  Iso 3200 (Begge bilder)
Etter overgangen til Nikon har det så langt kun blitt en fototur for å prøve utstyret. Desverre var  lyset elendig som det ofte er her nord i November. Men fikk prøvd det litt og kan absolutt ikke klage.Prøver meg daglig med redigering i Lr,synes det er vanskelig,men begynner sånn smått og få til noe.
Det vanskeligste opplever jeg er å få fargene på fugl/bakgrunn riktig.
Begge disse bildene er kraftig cropet. Det øverste er ca 50% av orginalen,mens det nederste ca 35-40% av orginalen.
Om en ser bort fra utsnittet på bildene,tar jeg mer en gjerne imot kritiske synspunkter på resten.
                                                                                 

13 kommentarer:

 1. Synes det første bildet var best.

  Du har vel hoppet på en D3s skjønner jeg når jeg ser på ISO. Bra valg! ;-)

  Kåre

  SvarSlett
 2. Imponernede støyegenskaper. For en som får vondt i magen når man må justere isoen opp i 800, så presser tårene seg frem når jeg ser sånt.

  SvarSlett
 3. Nei, der er jeg ikke enig med Kåre. 3200 ISO burde vel ikke være problematisk for noen kamerahus i dag. Når det er sagt er det vanskelig å kommentere resultatet når du ikke forteller oss hva du har gjort med fila. Bakgrunnen og fargene kommer vel når du drar i eksponeringsspaken. Særlig når du ligger på ev+ under eksponeringen. At skjermen din er kalibrert er jo også alfa omega.. Selektiv bakgrunnsbehandling er vel ikke så lett å få til i Lightroom alene, men bør vel en runde innom PS av en eller annen utgave. Sjøl bruker jeg Elements, og det holder i massevis. Der finner du markeringverktøy som ikke Lightroom har.
  mvh
  Bjørn Aksel Bjerke

  SvarSlett
 4. Hei Ketil!

  At D3s er et utmerket kamera er det ingen tvil om. Men hvorfor i alverden bytte nå som Canon 1DX er rett rundt hjørnet og sansynligvis matcher D3 på ISO egenskaper? samtidig som det overgår det på endel andre områder. Iso 3200 har jeg brukt med gode resultater både på 40D og markIII. Uansett er det jo personen bak kamera som utgjør forskjellen så du får nok uansett gode resultater Ketil ;) Lykke til med nytt utstyr

  SvarSlett
 5. Takker for tilbakemeldinger.

  Nå var det ikke isoegenskapene jeg var ute etter,men heller en tilbakemelding på hvordan dere opplever fargegjengivelsene i bildet og da spesielt på ørna.

  Nå er det vel ingen som ennå vet hvordan Canon 1Dx blir og hvor mye bedre egenskapene blir på de forskjellige områdene. Det eneste som er sikkert er at den blir å koste rundt 15000 kr mer en D3s,n.

  Når det gjelder 40D og 1D Mark III var det ingen av dem som behersket f.eks 3200 iso i mine hender. Hadde også 5 D mark II,det var noe helt annet i forhold til støyegenskaper. Her var det uproblematisk med f.eks 3200 i iso under mange forhold.

  ketil

  SvarSlett
 6. Det er to ting man ikke bytter her i livet Ketil, fotballklubb og kameramerke ;) Du har nok hengt for mye sammen med Sylte nå...Håper du tar fleipen, syns bildene ser helt kurrante ut med tanke på farger, samtidig glatt og fin bakgrunn. Blir spennende å se filene fra 1Dx, tror og håper det blir bra men prisen er nok langt utenfor min rekkevidde, kanskje på bruktmarkedet om et par år. Ha en fin jul til deg og dine! Her er forresten et bilde tatt med Mk III på ISO 3200: http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=623985

  SvarSlett
 7. For meg ser ørnens farger og fjærdrakten helt greit ut. Det første ble knall synes jeg. Kan ikke hjelpe deg med de andre spørsmålene med behandling av bildene. Men ser at du har fått mange synspunkter og tips. Kjekt for oss andre å lese disse. Lærer masse da.
  Ha en kreativ tid med det nye utstyret!
  Tror nok det er den som er bak kameraet som gjør jobben uansett!!!! Uansett merke....

  SvarSlett
 8. Når det gjelder redigeringa kunne jeg tenkt meg litt mer "trøkk" i øyet og evt også i fjærdrakta. Tror du fint kan prøve litt mer kontrast og skjerpe på disse punktene :-)
  Fargegjengivelsen ser helt normal ut.
  Grattis med nytt utstyr! Har 7D og ISOytelsen der er ikke imponerende....Har ETT bilde på ISO 3200 av en rugde på trekk som "går" an til nettbruk....
  Rune

  SvarSlett
 9. Synes du har fått et bra resultat her, men som de fleste av oss higer vi etter å få det perfekte bildet.

  Ottar

  SvarSlett
 10. Jeg synes det øverste bildet ble meget bra. Jeg har mye de samme erfaringer med D3s og pleier som regel å justere opp clarity et par hakk i raw filen og fargene kommer seg noe om du prøver å dra på en liten anelse med vibrance, fjærdrakten på ørnene kommer bedre til sin rett da, det er min erfaring. Videre så kan du prøve med strong contrast i tone curve, ofte fungerer det greit med en S kurve..prøv deg frem :) Og til slutt en aldri så liten etterjustering av levels ved eksponeringer som utført i det øverste bilde kan jo også testes ut?

  Trivelig jul og lykke til videre!

  Mvh
  Per E.

  SvarSlett
 11. Dette var jo en interessant vinkling. Smak og behag, men jeg synes du kunne fått litt mer ut av fargene uten å "trampe over"

  SvarSlett
 12. Meget bra. Men V1 er en knapp bedre :)
  God jul Ketil :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 13. Hallo og takk for sist :)

  Gratuler som Nikonist og en riktig god jul til deg og dine.

  /Stein ola

  SvarSlett