onsdag 3. august 2011

Haukugle med unger

Haukuglemor.

Har i sommer sett og møtt på flere forskjellige arter i uglefamilien. Har sett mye mere en de to siste årene. Tipper den store smågnagerbestanden med bla enorme mengder lemen  har spilt inn i så måte.
Haukugla som jeg vil vise noen bilder av her har jeg vært så heldig å få møte flere ganger. Både i Troms,Finnmark,Nordland og helt nord i Finland.

Det skal litt til om en ikke lar seg sjarmere av det vakre ugleblikket.
Disse ungene traff jeg på bare et lite steinkast fra Tromsø.

Ble med et par korte møter. Kunne sikkert brukt mye mere tid på både voksne og barn. Men var veldig usikker på hvor mye en egentlig kunne forstyrre dem.

Noen bilder ble det uansett tatt. Kjekke minner og kanskje et bilde finner veien på hytteveggen med tiden.


Litt svidd i toppen,men pytt,pytt. Vakker er den uansett.

Søster og bror tipper jeg.

Håper jeg til neste år igjen får muligheten til å møte på noen ugler i skogen.

8 kommentarer:

 1. Herlig variert serie av haukuglene :-)
  Nydelige portretter, men faller mest for "bror og søster" i miljø.

  Mvh Rune Olsen

  SvarSlett
 2. Enig med Rune. Det nest siste (søskenbildet) er nydelig!

  SvarSlett
 3. Hei Ketil

  En flott serie og et herlig møte med haukugla.

  I gode år med mye gnagere så tåler haukuglene fint en time eller to med rolig"press"når de har flyvedyktige unger.
  Det betyr jo en del om du er aleine eller om plassen deles med flere fotografer til ulike tider. Når mattilgangen er så god som den har vært flere plasser i år så får den uten poblem fyllt opp energilagrene igjen ganske så raskt.

  Fuglene kan jo selfølgelig reagere forskjellig og det er da det er viktig og huske på at det er vi som er gjester og ikke motsatt slik jeg ser det.

  Henger meg på de to andre om valgt favoritt bilde det var særdeles bra!:)

  Ha en fin kveld og fortsatt god fotosommer.

  Mvh Rune

  SvarSlett
 4. Fine bilder dette, liker best det i panoramaformat og det "enøyde" (det er dog litt lite sprut i fargene og kontrastløst). Søskenbildet er også finfint. Det har gått bra for enkelte ugler i Troms i år. Har hatt gleden av å ringmerke 2 kull av haukugle, begge i indre strøk. Perleuglene har også gjort det brukbart, store kull.

  Man skal selvsagt forstyrre minst mulig. Når en oppsøker unger slik som dette avslører man jo for mulige predatorer hvor det er mat å finne. Ungenes strategi for å unngå firbeinte predatorer er jo som du sikkert har skjønt å krabbe opp på en skråstokk å late som om den er en pinne :O)

  Jeg er ikke enig i at det er greit med en time eller to! Dersom man kommer over en slik gjeng bruker man noen minutter på å ta sine bilder, takker pent for visitten, og rusler videre.

  mvh Espen Bergersen

  SvarSlett
 5. Fantastiske bilder av helt nydelige modeller, dette må være sååå gøy å være der ute i naturen og kose seg å ta bilder av alle de flotte dyr og fugler du klarer å finne, personlig så spørs det om jeg har tålmodighet til det da, men vi skulle byttet plass innimellom så fikk vi en stor variasjon:))

  SvarSlett
 6. Flotte bilder, kan du sende haukugla sørover en tur.
  morten
  http://kjernebitern.blogspot.com/

  SvarSlett
 7. For en serie med haukugla. Lenge siden jeg har sett noen på disse kanter. Det bildet der den sitter på greina og du har noe løvverk forran er kjempestilig. Men det søster og bror bildet det er råstilig. Det blikket du fikk der... Godt jobbet!

  SvarSlett
 8. Hei Ketil.
  Flotte bilder av Haukugla. En fassinerende fugl som jeg gjerne skulle hatt i fotosamlingen min. Jeg sier som Morten: Kan du sende den sørover en tid?
  Knut
  http://knutsfotoblogg.blogspot.com/

  SvarSlett