lørdag 8. januar 2011

Litt fra året 2010

 Kjeder meg om dagen,går bare å venter på at lyset skal komme tilbake her i nord. Gleder meg virkelig til det blir skikkelig fotolys igjen. Selvsagt er det mulig å fotografere både nordlys og annet,men det er ikke der min interesse ligger. Det er nok fugler og dyr som definitivt ligger mitt hjerte nærmest.
Harebildet er tatt på Rolvsøya i Vest Finnmark i mars 2010. En flott tur til hareøya ble det i lag med Robin Jenssen og Terje Sylte.
Mitt første møte med kongeørna på rimelig nært hold fikk jeg hos Ole Martin Dahle i Flatanger (mars 2010)
Var så heldig å få være med Terje Sylte og Vegard Lødøen på tur. En opplevelse jeg lever lenge på,selv om vi kun fikk en ørn ned. Var helt på tampen av sesongen .

Fikk også mitt første møte med Tiur i begynnelsen av mai 2010. Dro i lag med Robin J og Terje S til Lierne. 2 dager i kamuflasje førte til noen hundre bilder. Men etter første dag så det rimelig mørkt ut for to av oss. Litt synd da det var den dagen lyset spilte best på lag. Men klager ikke jeg.

Tiur/Lierne mai 2010

Fikk også møte ekorn på kloss hold,faktisk mitt første møte med denne vakre skapningen på fotohold.
Tatt i Flatanger under kongeørnbesøket.

I juni hadde jeg tre fantastiske dager i Flatanger,denne gangen var det havørn som sto på programmet. Flere minnekort ble fylt til randen. En utrolig fin tur på alle måter.

Flatanger juni.

Lirypa har det blitt mange bilder av i året som er gått. Dette er mitt favorittmotiv. Føler jeg har mye uoppgjort med denne vakre hønsefuglen ennå. Gleder meg til hvit rype på snø. Håper å få til noen bilder det lukter "svidd" av i framtiden.

I juli gikk turen til Sør-Finland,helt mot grensa til Russland. Dro i lag med Robin J,Ruben J,Steinar S og hans sønn. Her var målet bjørn,ulv og jerv. Bjørnedrømmen ble oppfylt til gangs med masse bjørn i all slags lys og værforhold. Både ulv og jerv uteble desverre denne gangen,dvs vi hørte ulvehyl. Kanskje neste gang.

I slutten av juli dro jeg i lag med Robin J og Ruben J til lofoten. Her var havsula målet. Vi fant den og fikk tatt en del bilder. Desverre var det ganske grov sjø på turen så billedresultatet ble ikke det aller beste.

Denne unge havørna tok jeg bilde av i sept. Er fra egen skjulplass som jeg har i lag med fotokompis Ruben J,litt utafor Tromsø. Fra slutten av August og utover høsten hadde vi mange fine opplevelser der,med mye ørn innom. Har foret hele vinteren,snart er lyset tilbake her nord og vi kan forhåpentligvis se fram til mye ørn på snø.
Forøvrig har jeg tatt en god del bilder av forskjellige fugler og dyr gjennom året som er gått.
Mine to neste fotoprosjekt er tur til Sylteland neste helg,deretter er det haretur i lag med fotovenner i Finnmark i slutten av februar. Lengre fram i tid ligger Canada turen som en gyllen gulrot og venter,den ser jeg virkelig fram til. I mellomtiden satser jeg på flere små og lengre turer.
Ønsker alle et Godt Nytt (foto) År.

8 kommentarer:

 1. Takk for mange hyggelige turer sammen. Fine bilder du viser.Hilsen robin

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder. Går egentlig ikke ant å si hvilket som er flottest. Alle er fine i seg selv. Gratulerer. Tusen takk for at du deler dem.

  SvarSlett
 3. Fantastiske harebilder du har Ketil noe du
  har fått gått betalt for i konkuransesammenheng
  Gratulerer og godt nytt fotoår.
  Det blir et aktivt år ser eg. Lykke til.

  mvh Kjell Ivar

  SvarSlett
 4. Godt Nyttår Ketil!

  Du har hatt et fantastisk flott og rikt 2010. Samtlige bilder du viser her er kjempeflotte.

  Favoritt, hm, vanskelig, men velger meg panoreringen av bjørnen.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 5. Takker så mye for kommentarer på bloggen,da vet en i alle fall at noen titter innom og det setter jeg pris på.

  SvarSlett
 6. Takk for flotte turer ilag og ser frem til flere turer iår. Likte ørnebilde med fisken veldig godt.

  Ruben

  SvarSlett
 7. Hei!

  Fantastiske bilder!

  mvh Knut Egil Nes

  SvarSlett
 8. Hei!
  Veldig mange flotte bilder fra et sikkert innholdsrikt fotoår,med harebildet som knepen favoritt.
  Ser fram til å følge bloggen din framover,du er veldig dyktig!
  Mvh.Halvor

  SvarSlett